6. července 2014

Na závěr...






...Apaluchy jsem pro děti připravila batikování triček na památku našeho pobytu. Vybrala jsem velice jednoduchou techniku z obyčejných voskovek, kterou zvládnou aj tříleté děti. Vybrané barvy voskovek ostrouháme v obyčejném ořezovátku a ořezanou směs v prstech nadrolíme na ještě menší kousíčky. Drobínky pak sypeme v různých tvarech (spirála, duha, či jen tak cikcak) na jednobarevné triko, které je zevnitř vypodložené přehnutými novinami o velikosti A5, aby se voskovky nepropily na druhou stranu trika. Pak jen přes kus novin či jiného savého papíru přežehlíme, aby se obrázek vpil do látky a zafixoval. Z tvrdé čtvrtky A4 vystřihneme rámeček (rámeček můžeme vyrobit aj z papírové lepící pásky, kterou oblepíme voskovkový výsledek). Toto ohraničení poslouží k domalování obrázku naředěnými barvičkami na textil. Opět zafixujeme přežehlením. No a na konec můžeme ještě obtáhnout hotový obrázek konturkou na textil. V upomínku lze na triko fixou na textil napsat, kdy a kde bylo triko učmaněno;o). Prímové léto 2014!

8 komentářů:

  1. Moc hezké! A opravdu se ty voskovky nevyperou?? m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hojky, no myslím, že pokud se to zafixuje přežehlením, tam by se ten vpitý vosk neměl vyprat. Ale je potřeba triko prát tak na 30°C max. Děkuji za čumendu. Pohodičkové léto, Míša.

      Vymazat
  2. Tiež ma zaujímalo to, či sa to nevyperie. To by bola škoda. Skvelý nápad. :)

    OdpovědětVymazat
  3. gamekiller for windows
    gamekiller for android
    gamekiller for ios
    Apart from giving you free game points. It can also remove frustrating ads and can remove license verification step also.

    OdpovědětVymazat
  4. videoder apk download
    videoder for windows
    videoder for pc
    videoder for android
    That popularity comes from Videoder being a free, reliable, and easy to use video downloading tool.

    OdpovědětVymazat