13. února 2014

Pošušňáníčko od protinožců



Nedávno jsem měla možnost okoštovat hentén naprosto slastný recepis, který si dovezla kamarádka z Nového Zélandu. A páč byly mé chuťové pohárky u extatického vytržení, byla jsem laskavě obdařená návodem na tutok luxusní záležitost, která je paradoxně až nevěřícně jednoduchá;o)! Díky Bože za tytok hrcprc recepisy, jenž my matky, kterým na záda dýchají nenasytné kobylky domácí, s velkou úctou oceníme!

Tož co je třeba:
Těsto - 2 hrnky hladké mouky (či špaldové), 1 prášek do pečiva, 1 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek mléka, 50g pravého másla rozpuštěného. Splácáme to všicko dohromady a umícháme hmotu, kterou vylijeme na plech s fest vysokými okraji (v zápětí pochopíte pačimu;-D) na pečící papír (musí sahat háž nahoru po okraj).
Zálivka - 3 hrnky horké vody, 4 lžíce javorového sirupu (prošel i med!), 25g pravého másla. Zálivkou polijeme těsto, nebojte se teho, prostě to tam v klidu celé cikcak prdněte (áááá už víte, proč ty vysoké okraje;-P?!). Včilka to švihneme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme magických 45-50min, kdy v troubě probíhá čárymáry kouzelníka Pokustóna. Hotové cake podáváme horké v miskách zalité 30% smetanouB-)! Ale výtečně šmakuje aj studené se šlehajdou!
Dobré chuti vinšuji, Míša:-P.

12 komentářů:

  1. urobím....a miesto javorového sirupu môže byť "Golden syrup"....a vajcia nie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vajco sa tam nedává;o)! A "Golden syrup" je taky dobrá alternativa;-D. To ať sa zadaří! Páčko a vďaka za zastaveníčko, Míša!

      Vymazat
  2. No to vypadá nádherně, už se mi sbíhají sliny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hojky Amelie, jojo stojí to za to, urkitě ozkóšej;o). Slintání 3x ZDAR;-D! Zdrowim ze slunečného Wischau, Mi!

      Vymazat
  3. Ty tedy umíš dělat člověku chutě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, to já ráda dělám chutě i ostatním, aspoň se pak necítím provinile, že jsem mlsná jak koza;o)

      Vymazat
  4. Tak do toho zítra jdu! Už jsem dvakrát dělala brownies (velká mňamka), ani jsem ti nepoděkovala za recepis:)Poprvé nestihl ani vychladnout a zmizel - sice nešel nařezat jak se ještě lepil, ale nikomu to nevadilo...tak tohle se může (musí?!) ještě teplé, to je supr:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jdi! Je to fakt papaňa. Jééé to je super, že jsi prubla brownies...u nás se to taky moc dlouho neohřeje:-D! No eště mám v merku jednu chuťovečku, tož třebas příští týden ozkúšam a tady se pak pochlubím;-P.

      Vymazat
  5. Recept zní zvláštně neobvykle (s tím zalíváním vodou), ale vypadá zajímavě a hlavně jednoduše. Určitě taky vyzkouším. Díky za něj.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím,koláč jsem upekla,byl dobrý ,jen i po upečení plaval v té zálivce,má to tak být???? Daja-Duha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, to neva;o). Ona ta zálivka pak ztuhne a vytvoří takový karamelový puding. Díky za čumendu a ozkóšení recepisu:-D. Páčko Míša

      Vymazat
    2. Super.právě ho papám po studenu se šlehajdou...:-) Dája

      Vymazat