5. ledna 2014

Mrkvová výzva



Opět jsem překonala sama sebe;o)! Další výzva v podobě mrkvového dortu, byla "úspěšně" zdolána tento pátek. I když jsem se u krému zapotila háž na řiti, páč mi nějakou pro mě velkou záhadou zvodnatěl! Díky Bohu, že jsem tam neprdla mascarpone (to by mě hasivá jeblo!), ale iba náhražku lučinu, jenž byla ve kšeftě ke všemu eště ve slevě. Všjo se dalo naštěstí zachránit plnotučným tvarohem, který řidkó směs zahustil! A výsledek = lehké desertík, velká papaňa:-). No a kde jsem vzala recepis? Teprve nedávno jsem objevila kouzlo pořadu České televize Herbář (nedivte se, u nás je televízor jen na chytání prachu). Tož tady si ho můžete obšlehnót...nechte si šmakovat;-P. Pohodové zbytek neděle vinšuji, Míša! 

6 komentářů:

  1. Míšo, ty jsi kouzelnice ....dortíček vypadá "mňamózně" ... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki milá moja, snažím sa, i přesto že je um cukrářský pro mě španělská vesnice:o)! Děkuji za zanechání slov úsměvných. Páčko Míša

      Vymazat
  2. Mrkvi v kuchyni moc fandím a lučině jakby smet. Skvělá kombinace. Mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Leni, fanfárové la vďaka za čumendu! Slastná toť kombinace, pravdu máš:-D. Huž mám v merku další recepis od kamarádky, tož pečení 3x ZDAR! Čmuky kuky Mi.

      Vymazat
  3. Boze muj, zdrave dort o:-) Mnaaaam, to vypada uzasne o:-) Mankote, asi se inspiruju, ju? Bo u nas televiza taky na prach nebo pro deti na vecernicky o:-))))))))))))))))) Mankote, narozeniny na krku, zdrava dorta se bude hodit... Moc moc zdravim v novem roku a cmaneni 3* huraaaaaaa....P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čuky Pavli, zdravé a chutné;o)! Teda háž na ten bílé moučkové cuker, pssst;-D. Polohrubou jsem nahradila špaldovou a místo javorového sirupu jsem dala med. Děkuji za virtuální návštěvu. Maj sa fanfárovo, dovi Míša!

      Vymazat