1. prosince 2013

Mňamkózní odpoledne





Nejsem zrovna pečící týpek, za to čokoládové to JO:o)! Nuž a když se mi do ruk dostal recept brownie s povidly, žgryndy jsem měla háž na patě;-D. Prostě jsem neodolala! Trouba tento týden absolvovala opravu vyhořelé součástky, tož opět fakčí a peče jak se sluší a patří. No a včera večer jsem měla energy na rozdávání...a v 23.30 jsem se pustila do ozkóšení toho splendidně vyzerajícího recepisu. Co vám budu povídat, soví čmanění stálo za to, šmakuje to výtečně! Kulinářská nádhera;=).

Recepis jest zde:
100-120g hořké čokolády
2 lžíce "pravého" másla
200g hnědého třtinového cukru
1 vejce + 1 bílek
70g švestkových (či hruškových) povidel
1/2 lžičky soli
100g hladké mouky
40g holandského kakaa na vaření
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukr

Troubu předehřejeme na 160°C. Vymastíme menší čtvercový pekáč. Do malého rendlíku nalámeme čokoládu a spolu s máslem zahříváme ve vodní lázni, dokaváď nezískáme hladký krém. Necháme lehce zchladnout, pak přidáme do čokoládkového krému cukr, vanilkový cukr, povidla, celé vejce s bílkem a sůl. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Sypkou směs vmícháme do mokré. Těsto přelijeme do formy a pečeme 30-35min. Povrch hotového dezertu má být pevný na dotek, mírně lesklý a suchý. Vnitřek má být hutný a vlahý. Krájíme háž je brownie zcela vychládlé.
Dobré chuti vinšuji!

3 komentáře:

  1. Zákusok vyzerá výborne. Miška, keďže milujem čokoládu - s tvojim dovolením odpisujem aj recept - možno poteším aj vnúčatá, ktoré sú tiež "sladké ritky".
    Pá a pekný deň.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martička, velmi peknučce děkuji za nakouknutíčko;o). Recepis si samozřejmě zkopči;-D. U nás se po dezertu en zaprášilo, aj dcérenky měly šocholádku háž za ušima:=). Páčko a kouzelný čas předvánoční vinšuji, boskávám Míša*

      Vymazat
  2. Už som naňho pozerala, ale nemala som čas napísať komentárik, vždy ma niekto vyruší. Píšem a ukladám, určite vyskúšam, možno aj teraz do práce na sviatočné posedenie.
    Maj krásny predsviatočný čas.
    Emily

    OdpovědětVymazat