3. října 2013

Skříň plná pohádek aneb vzpomínka na starou dobrou Veritasku




Jedna vzpomínková...do téhle skříně jsem se na aukru zamilovala na první pohled a musela jsem ji mít:o)! Bohužel mé hluboké city a slabost pro ošópané staré nábytek můj drahý choť akosi nesdílel a málem to s nim švihlo, když mi byla doručena;=). Včilka ji víceméně iba toleruje... Do skříně jsem učmanila eště na fosilním mašině Veritas po mé drahé mamičke pletnu. Tehdá mi látkové čtverce nařezala má milá kamarádka Kolba. V té době sem eště neměla šajn, že existuje něco tááák hustého jako řezačka na látku a řezací deska;-D (čovole byla jsem jak Alenka v říši divů, to byly prdy)! Skříň je u holčiček v pokojíčku a je plná knížek, které všechny tři baby Mozgálovic milujeme! Hén tak mimochodem nakupování dětských knížek je po látkách  má další velká úchylka:o). Tož vám vinšuji fanfárové rodinné čtení, Míša!

19 komentářů:

  1. Jedním slovem úžasná !!! Je jako z pohádky, myslím, že kdybych ji viděla na aukru také bych neodolala. Před pár lety jsem koupila taky tam úžasnou závěsnou skříňku do kuchyně. Jeli jsme pro ní osobně a když to manžel viděl, taky jsem myslela, že to s ním taky švihne (byla na pohled barevně hnusná, flekatá a ještě smradlavá), ale dneska po renovaci dělá parádu v kuchyni. Takže chápu tvojí touhu. U holčiček v pokojíčku jí to musí moc slušet a když kouknu na ty pohádkové poklady, jéé to by se četlo.
    Přeji krásné podzimní dny, Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uctivá poklona milostivá, jojo já mám pro starý ošópaný "krámy" slabost:o). My Ženy máme schopnost tvůrčí představivosti, v čemž se bohužel rozcházíme s muži. Tož aj ve fosilním bedně my vidíme huž zrenovovanou famózní truhlu, která bude dokonale sedět do interiéru;-D! Děkuji Ti drahá moja za laskavá to slova, jenž hladí duši. Barevné páčko, Míša!

      Vymazat
  2. Miška skrinka je fantastický kup. Je nádherná a plná tajomstiev, ktoré knihy ukrývajú. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejka, člověk sa zasní a lítá v pohádkových výšinách...skříní sa stále kochám...cirkusové la vďaka zlatá moja, kouzelné dny podzimní plné barevného snění, Míša:o)

      Vymazat
  3. Míšo,pro tyhle odžité kousky mám také slabost....nuž s radostí je nutno podotknout,že páníček má pro todle harampádí též velké pochopení:-).A co se týče stařenky Veritasky......stále šije,je nezničitelná...na rozdíl od dnešních elektronických modelek,které rozhodí kdeco:-)
    Na knížky.....tak to je přímo pohádková almárka:-)
    S pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valenpanštus Jity, je potěšující, že je nás mnoho sentimentálních zachránců fosilních krámů;-D! Jenž jsou mnohdy po desítky či stovky let stále funkčí oproti dnešní pásové papundeklové výrobě nábytku;o))). Zlaté české ručičky našich předků! La vďaka uctivé za milé to zastaveníčko. Maj sa bohousky a boskávám, Míša!

      Vymazat
  4. Míšo, úžasná knihovnička! Mě se moc líbí. Pro dětské knížky mám taky slabost...jsou takové jiné...Hezký večer! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Salut Adi, velmi pěknučce děkuji za čumendu;-D! Dětské knihy a vůbec společné čtení s holčičkami miluji, člověk se na chvíli zastaví od každodenního shonu a naskytne se mu možnost opět nahlédnout do okouzlujícího dětského světa:o). Čmuky kuky bajéčné dny víkendové, Míša!

      Vymazat
  5. Mišulko, tak ta teda je epesní!!!!a tvoje tvoření , a tak vůbec všecko je moc krásný!!!
    měj se fanfárově papa ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ajko, fanfárové pozdravení z Wischau! Děkuji na mnohokráte za blogovou návštěvu a zanechání slov tetelivých:o). Sa óplně čebrenám za toliko chvály na mou hlavu;-D! Každopídně si teho hluboce vážím! Čmankózní dny podzimní vinšuji, Míša!

      Vymazat
    2. miluju tu tvou hatmatilku.-))))
      papa Mišulko

      Vymazat
  6. Míša,šťastné sú tvoje deti, že majú takú maminu! Chápem tvoju slabosť pre "stariny", lebo ja ju mám tiež a momentálne mám rozčítané "Rozprávky pani husi" od Charles Perraulta." Nádherná kniha rozprávok , krásne ilustrácie a na konci každej rozprávky ponaučenie z nej. Napr. "Zlato,perly, diamanty,ich moci nik neodolá. No ešte väčšou silou vládnu láskavé a dobré slová."
    Želám ti pekné dni s tvojimi ratolesťami...
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Martička drahá moja, to jsou nádherná slova, děkuji! Knížka bude kouzelná, la vďaka za bezva tip! Akorát jsem koukala na net a asi sa huž nebude dát nikde sehnat:o(. Ale snáď sa bude dát půjčit v městské knihovně;-D. Čakokrásné dny plné barevného úsměvu, boskávám Míša***

      Vymazat
  7. Dobry den, takovou bych brala hned. Muj chlap by me s ni urco vyhodil ackoli je truhlar nesnasi stary nabytek a ja jsem tuto vasen ho zase milovat zdedila asi castecne po mem tatkovi, ten si taky vsechno mozny privezl domu. Prekecala jsem ho aby mi zrenovoval starou skrin jeste po prababe, no to bylo komenatru. Jenze ja jsem ji u nasich pekne opalila a jemu uz nic jineho nezbylo, protoze uz byla nacata. ted je z toho krasna komodka, do ktere jsem si dala vsechny dulezite doklady a mam ji dokonce v loznici :). Stary nabytek je proste super, pokud v nem neni cervotoc :)

    OdpovědětVymazat
  8. MOC HEZKÝ VÝSLEDEK.
    KRÁSA POVEDENÁ.
    PROSTĚ SUPER.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  9. Těbůh, Mišulín! Čéče, kredenc je naprosto libová, provedlas s ní dost dobrej tuning! Ty hadříky jí pleskly takovej epesrádec šmrnc! Jó, chlapi, nerozuměj ničemu, kdyby si do takový almary moh´ dát pnojmatiky na vozidlo nebo rybářský prutivo, tak eště možná... pac a pusu z letně babího Práglu, L.

    OdpovědětVymazat
  10. Míšo, ta skříň je nádherná !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  11. Miška, tá skrinka je nááááááááááááááááááááááááááááááááádhernááááááááááááááááááááá celá ako teraz vyzerá, šmrnc jej zadáva aj tá ušitá plachta - je proste originálna!
    e.g.

    OdpovědětVymazat
  12. Skříňka parádní a obsah taktéž! Oblíbené knížky s vámi sdílíme :-)

    OdpovědětVymazat