29. listopadu 2012

Vypečená nominace aneb moje 11:o)


Boha jeho, kdo totok vymyslel;-D!? ("Bohužel;-P") aj ke mně dorazila blogerská štafeta a to hnedle 5x! La vďaka na tisicikráte milým duším Ádě, Reňóškovi, Leňule, Brigitce a Mišce. Jen místo štafetového kolíku se předává 11 (osvětlím za pár řádků, i když nechápu proč zrovna 11? Nemohl někdo být skromnější a dát třeba jen číslo 3 nebo 5:=). Vzhledem k mé atletové minulosti, bych si mnohem raději dala ten běh s provětráním dutiny lebeční a promrskáním spodních běhů:o))). V tomtok pripadku musím však zapojit své mozkové závitečky a zodpovědět 5x11 peknučce vypečených otázeček. No a páč 55 otázek fakt nedám (kdo by to taky četl, že?), urobím menší selekci, huž včilka jsem se z teho však orosila. Tož vo co go?

1. odpovědět na 11 zvědavých otázek
2. napísať o sobě 11 jakýkoliv informací
3. napísať 11 otázek pro nově obdařené
4. vybrat 11 blogů, které chcete potěšit oceněním:-D

Top výběr:o):
1. Máš nějaké místečko na Zemi, kam se ráda vracíš? (Áďa)
Jedno místo mě opravdu velice hluboce a silně zasáhlo! Mojí srdcovkou a duchovní záležitostí je Břevnovský klášter se svými zahradami a ovocným sadem. Vždy když jsem v Praze, musím ho navštívit.
2. Hory nebo moře? (Áďa)
Miluji hory. Vždy tam intenzivně cítím všudypřítomnost a prozřetelnost Boha! Miluji moře. Ta modrá nekonečnost a nádhera zrcadlí nesmrtelnost a velikost Duše.
3. Věříš v něco? (Áďa)
Věřím v karmu (či božskou spravedlnost), posmrtný život, život po životě, věřím ve sny, věřím v lásku...
4. Prožila jsi někdy lásku na první pohled? (Brigitka)
Ano, při pohledu na své právě narozené děti.
5. Co pro Tebe znamená přátelství? (Brigitka)
"A friend is someone who knows the song in your heart, and can sing it back to you when you have forgotten the words."
6. Nezapomenutelný zážitek nebo moment, na který nikdy nezapomeneš? (Renátka) 
První setkání s mými dětmi! V ten okamžik mi srdce zalilo obrovské štěstí a láska!
7. Káva nebo čaj? (Renátka)
Moc ráda si dám dobrou kávu i čaj. To je pak obřad s láskou vychutnaný v kruhu přátel obohacený.
8. Jak se dneska vede? (Leňa)
Písničkově. Dneska mám chuť na hudbu. Poslední dobou mám ráda ticho. Ale dnes se těším, až budou dcérenky bucat a já si pustím při smolení těchto otázek na tělo něco svižného (album Ten od Pearl Jam moj milášik).
9. Prdíš často? (Leňa)
Nevím, co znamená často, ale prdím dost:o))). Do detailu to rozvádět nebudu...
10. P? (Miška)
Pohádky knižní aj ty filmové velice miluji. Poslední filmová - Zvonilka: Tajemství křídel (byla jsem z toho kina snad víc nadšená než Esterka;=) a knižní - Kuky se vrací. Díky dětem náš život provází včulajky stále! Jsem za to moc vděčná.
11. J? (Miška)
Jóga. Cvičím ji cca 9 let. Pro mě nejen úžasný pohyb. Ale i čas, kdy jsem sama se sebou, kdy se ponořím do prázdnoty, ticha, kde nic není nemožné, kde jsou všechny odpovědi. Rovnovážné ásany pro mě = koncentrace, síla, rovnováha, moudrost.

Má maličkost:
1. Znamením jsem střelec (střelená jsem teda hodně;-D) s pannou v ascendentu (včilka mi začíná podle astrologického osobního rozboru období, kdy mé projevy budou spíše pannovské).
2. Mé osobní číslo je 4.
3. Jsem krevní skupina A Rh+ .
4. Hormonky v pubertě mi zrobily drsnou řepu na hlavě. Černošské předky však nemáme;=).
5. Proč Mi-mo-ska? Spojení mého jména a příjmení. Ale mimo jsem taky dost. Vůni mimózy miluji!
6. Miluji zvuk violoncella!!! Při poslechu klasické hudby (nejen té) se ztrácím v jiných světech, životech...
7. Jsem kašpar s duší zaplněnou Bohem.
8. Má velká touha je znovuzrodit své přáni a sny a zrealizovat je. Např. udělat si řidičák na mašinu (a mít vlastního choppera je huž jen třešnička na dortu), nechat si udělat kérku, dojít pěšky na nějaké poutní místo, naučit se hrát na violoncello, napsat knihu, navštívit Avalon, naučit se francouzsky...:o)))
9. Seriál, jenž se stal víc než jen podívanou v TV! Takí normálny mimozemšťania (Third rock from the Sun). Celá rodina jsme ho totálně žraly, slovenský dabing byl naprosto bohouský, takže mnohé fráze u nás doma byly na denním pořádku.
10. Těžce ulítávám na elfech, vílách, dracích, druidech, vlcích, keltské civilizaci...
11. Čmanění ve spojení s látkami od Mody je pro mě překrásná meditace protkaná pokorou, úctou a láskou, v tom tichu, kdy se vše zastaví a jsem jen já, citím přítomnost Boha! (víc taky zde)

Mé vypocené otázky:
1. Jaké je Tvé neoblibenější moudro (citát, úryvek z knihy...)
2. Tančíš ráda?
3. Když jsi sama, užíváš si to nebo ti naopak samota vadí?
4. Máš ráda olivy a jaké černé či zelené?
5.Sbírala jsi nebo sbíráš něco?
6. Tvůj nejoblíbenější strom?
7. Bílé či červené víno nebo snad raději pivéčko?
8. Jsi dítko štěstěny?
9. Jaký filmový/literární žánr máš nejraději?
10. Jak dobíjíš baterky?
11. Kterou přílohu (rýže, brambory, knedlík, těstoviny apod.) máš nejraději?

Posílám dál:

Po tomto sáhodlouhém smolení duchaplných řečiček mám v bedně totálně prázdno;o))). Eště bych měla asi napsat nějaké peknučké závěr na rozloučenou. Hlavně mi čovole huž neposílejte toto ocenění zpět;-D! Děkuji vřele. Kouzelnou a poklidnou dobu adventní Vám všem vinšuji. Míša


10 komentářů:

  1. ahoj ,omlouvám se že jsem byla jedna z nich..:-) ale nekomu jsem to predat musela.poprala jsi se s tim dobre :-D a taky nechapu kdo tohle vymyslel...ja nad tim stravila vcera casu!!!! Hezky zbytek vecera..a pokud mozno krasny predvanocni cas

    OdpovědětVymazat
  2. No dík Míšo :-) nejak sa s tým už ani neviem po koľkýkrát...potrápim :-))otázky si mi upiekla fajnové, Tvoje odpovede sú tutové zgustla som si ich. Vidíš?, teraz ťa trochu viac poznám. Tie otázky to je dobre, človek sa tým viac odhalí, len škoda že tým zavarí svoje závity v mozgu a stratí veľa času. Pekný večer prajem

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, díky za štafetu. Týýý jo, co já tam jenom napíšu a komu předám....?

    OdpovědětVymazat
  4. Zdrávíčko na Vysočinku! Jsem si zas početla a provětrala ty mozkový tentononc. A bylo to řácký čtení, sme se eště nesčuchly osóbně, tak bylo libový si o Tobě krapet něco počíst. Až budeš v Práglu, zajdi i na Strahov, do zahrad pod Břevnovem, budeš taky bulvit, jaká tam je to řácká paráda! Pac a pusu se starýho Práglu, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný sloh Míšo:-))
    By mě taky zajímalo, kdo totok vymyslel:-))
    Jsem zrovna přemýšlela, jestli Ti nemám poslat další štafetový kolík, kdyžs jich dostala jen pět.... Likaf mi zrovna poslala sedmý, a jak koukám na čas, vzala to fofrem:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky Míšo.Děkuji za štafetu,ale nestíhám a hlavu mám jak v pejru.Před prvním Adventem,tak to je boj o čas.Měj se hezky a děkuji za pochopení,jsi zlatíčko.Pa

    OdpovědětVymazat
  7. Míšo, zvládla´s to přímo "bohousky". Omlouvám se za poslání. Ale zase jsem si skvěle početla...pohodový víkend! Adriana

    OdpovědětVymazat
  8. Míšo, pár dní jsem dělala mrtvýho brouka a pokusila se dělat, že o tvém ocenění nevím. já totiž asi dvě ocenění letos či loni ignorovala, tedy poděkovala jsem a omluvila se, vůbec jsem neměla sílu něco psát a posílat dál. teď tedy ti fakt pěkně děkuju a se zaťatými zuby snad něco vypotím.
    ale, přiznávám, je to hezké, když sis na mě vzpomněla. to potěší!
    mám tě ráda, to ani jinak nejde, když jsi tak vtipná, achjoj!

    OdpovědětVymazat
  9. jo ještě si promyslím, jestli ti to ocenění nepošlu zpět. jen 11 dalších otázeček... :-P

    OdpovědětVymazat
  10. Míšo, děkuji Ti za nominaci, ale v současném fofru ani nestíhám číst všechny odpovědi ostatních... tak uvidím, jestli se k tomu dostanu později, kdyby ne, předem promiň ;-)

    OdpovědětVymazat